Menu

Het voordeel van een jurist

De juristen van Rechtspraktijk Israéla zijn geen advocaten, maar juristen. Misschien is u niet duidelijk wat het verschil is tussen een jurist en een advocaat. We zullen het u uitleggen.

Opleiding

Advocaat is een beschermd beroep. Niet iedereen mag zich advocaat noemen. Jurist is geen beschermd beroep. In principe mag iedereen zich jurist noemen. Bij Rechtspraktijk Israéla werken zowel WO juristen, als HBO juristen. Het opleidingsverschil van een HBO jurist en een advocaat is groot. Daar kunnen wij eerlijk in zijn. De HBO jurist heeft vier jaar HBO-rechten afgerond. Onze WO juristen hebben minimaal 4 jaar een universitaire rechten opleiding afgerond. De advocaat heeft eveneens minimaal 4 jaar een universitaire rechtenstudie afgerond. Daarna volgt een advocaat nog de specialisatieopleiding voor de advocatuur. Deze opleiding neemt drie jaar in beslag. Hetgeen een jurist of een advocaat evenwel niet op school leert is o.a. het ambtenarenrecht. Dit is een specialisatie die in de praktijk wordt opgedaan, of door het volgen van aanvullende cursussen. Een HBO-opleiding is gericht op de praktijk. Daarom kunnen onze juristen u pragmatische en heldere oplossingen bieden.

Praktijkervaring

De juristen van Rechtspraktijk Israéla hebben minimaal 13 jaar ervaring in het vak. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe cursussen (op universitair niveau) gevolgd, om kennis en kunde bij te schaven. Onze juristen zijn  zeer ervaren in het vakgebied. Een jurist gaat dus eerder de praktijk in. Met praktijkervaring komt mensenkennis. Je kunt de beste juridische achtergrond hebben, maar als er geen gevoel bestaat voor de persoon achter het juridische probleem, dan zal helaas nog steeds niet het beste resultaat behaald kunnen worden. Helaas is de werkelijkheid vaak anders dan in schoolboeken wordt voorgelegd. Zodoende is praktijkervaring net zo waardevol als een advocatenopleiding. Een ander bijkomend voordeel van een jurist is dat deze in normale taal correspondeert. Dus geen ingewikkelde Latijnse termen, maar gewoon klare taal.

Mag een jurist procederen?

De opleiding Rechten geeft een jurist alle praktische vaardigheden mee. Deze zijn noodzakelijk voor het uitoefenen van het beroep. Onder deze vaardigheden vallen bijvoorbeeld het schrijven van processtukken, het voeren van onderhandelingen en het pleiten bij de rechter. In zaken waar geen verplichte procesvertegenwoordiging benodigd is, kunnen onze juristen u bijstaan. Denk hierbij aan zaken zoals ambtenarenzaken bij de bestuursrechter en arbeidszaken in eerste aanleg. Mocht u bij de kantonrechter in het ongelijk worden gesteld en wenst u in hoger beroep, dan moeten onze juristen de zaak overdragen aan een advocaat.

Hebt u een zaak waarbij vertegenwoordiging van een advocaat noodzakelijk is? Rechtspraktijk Israéla beschikt over een breed netwerk en kan u snel aan een deskundige advocaat koppelen.

Afspraak maken

Intake

Wij adviseren graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek over de kansen van een juridisch traject, bij eenvoudige hulpvragen.

Gratis
 • Snel beknopt advies
 • Persoonlijk contact
 • Geen onnodige kosten
 • Eenvoudige hulpvraag
Afspraak maken

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst

Wij kunnen voor u onderhandelen voor een betere vaststellingsovereenkomst. In de meeste gevallen is uw werkgever bereid om de juridische kosten te betalen. Voor u is onze hulp dus in veel gevallen GRATIS! Informeer naar de voorwaarden.

€1.799,-
 • Professioneel advies
 • Onbeperkt persoonlijk contact
 • Beoordeling van uw kansen en risico's
 • U kunt met een gerust hart ondertekenen
 • Wij proberen onze kosten altijd door te berekenen aan uw werkgever
Afspraak maken

Bezwaar/ procedure werkgever

Heeft uw werkgever een besluit genomen waar u het niet mee eens bent? Onze juristen schrijven een helder en professioneel bezwaar voor u, of wanneer u werknemer bent, een helder en professionele brief. Tevens zal onze jurist het woord voeren tijdens de hoorzitting of een gesprek met de werkgever.

€1.295,-
 • Bezwaar in klare taal
 • Onbeperkt persoonlijk contact
 • Persoonlijke bijstand tijdens gesprekken
 • Vaste prijs
 • Geen verrassingen achteraf
Afspraak maken

Waarom Rechtspraktijk Israéla?

 • Hoge klanttevredenheid
 • Vaste lage tarieven
 • Persoonlijke en pragmatische oplossingen;
 • # klare taal

Ervaringen

"Met indrukwekkende efficientie en snelheid is mijn complexe dossier geanalyseerd en helder uitgelegd hoe het vervolgtraject er uit ging zien"

Maartje